De publicatie van de index van de aankoopmanagers bevestigt het vermoeden dat er in China met de cijfers wordt gejongleerd, de gepubliceerde macro-economische cijfers zijn compleet onbetrouwbaar. HSBC's Services PMI, de index die de bank opstelt over de evolutie in de dienstensector, vormt daar een bewijs van.

Deze index heeft altijd al een zekere afwijking vertoont met de officiële index zoals die door de Chinese overheid wordt gepubliceerd, maar die afwijking is in de afgelopen maanden alleen maar groter geworden. Beijing probeert de economie dus door een roze bril te bekijken, maar dat lukt steeds minder.

De publicatie van de index van de aankoopmanagers bevestigt het vermoeden dat er in China met de cijfers wordt gejongleerd, de gepubliceerde macro-economische cijfers zijn compleet onbetrouwbaar. HSBC's Services PMI, de index die de bank opstelt over de evolutie in de dienstensector, vormt daar een bewijs van. Deze index heeft altijd al een zekere afwijking vertoont met de officiële index zoals die door de Chinese overheid wordt gepubliceerd, maar die afwijking is in de afgelopen maanden alleen maar groter geworden. Beijing probeert de economie dus door een roze bril te bekijken, maar dat lukt steeds minder.