Sommige bedrijven proberen zo snel mogelijk zo groot mogelijk te worden, in de hoop zo beter bestand te zijn tegen een groeivertraging. Het gevolg is echter wel dat de markt voor machines voor de bouwsector over overcapaciteit worden geconfronteerd.

Productie met 80% gestegen over periode van drie jaar

De productie van bouwmateriaal is met 80% gestegen over een periode van drie jaar, dit volgens cijfers verstrekt door Bloomberg. Vorig jaar werden er 484.316 machines gemaakt en daarvan raakten er 13.256 niet verkocht. Die stijging gebeurde ondanks een verdubbeling van de export.

Bloomberg weet ook nog te melden dat de vraag naar dergelijke machines in China in april op jaarbasis met 56% is gedaald. De overcapaciteit dreigt dus grotere vormen aan te nemen.

Toch nemen de Chinese bedrijven in toenemende mate buitenlandse concurrenten over, met de bedoeling om elders marktaandeel te winnen.

Sommige bedrijven proberen zo snel mogelijk zo groot mogelijk te worden, in de hoop zo beter bestand te zijn tegen een groeivertraging. Het gevolg is echter wel dat de markt voor machines voor de bouwsector over overcapaciteit worden geconfronteerd. Productie met 80% gestegen over periode van drie jaar De productie van bouwmateriaal is met 80% gestegen over een periode van drie jaar, dit volgens cijfers verstrekt door Bloomberg. Vorig jaar werden er 484.316 machines gemaakt en daarvan raakten er 13.256 niet verkocht. Die stijging gebeurde ondanks een verdubbeling van de export. Bloomberg weet ook nog te melden dat de vraag naar dergelijke machines in China in april op jaarbasis met 56% is gedaald. De overcapaciteit dreigt dus grotere vormen aan te nemen. Toch nemen de Chinese bedrijven in toenemende mate buitenlandse concurrenten over, met de bedoeling om elders marktaandeel te winnen.