Dat blijkt onder andere uit het feit dat de reporente op één dag opnieuw fors is opgelopen. De People's Bank of China heeft recent 375 miljard reminbi in het systeem gestopt om te voorkomen dat er een gebrek aan liquiditeiten zou zijn. Die ingreep lijkt echter slechts tijdelijk effect te hebben gehad.

De Chinese liquiditeitscrisis is volgens de economen bijlange na nog niet achter de rug, ze kan zelfs opnieuw scherpere vormen aannemen wanneer in de wereld van het schaduwbankieren het eerste bankroet zal gebeuren. Wealth management product CEQ#1 werd weliswaar door de overheid gered, maar Beijing zal niet eeuwig een helpende hand blijven toesteken.

Dat blijkt onder andere uit het feit dat de reporente op één dag opnieuw fors is opgelopen. De People's Bank of China heeft recent 375 miljard reminbi in het systeem gestopt om te voorkomen dat er een gebrek aan liquiditeiten zou zijn. Die ingreep lijkt echter slechts tijdelijk effect te hebben gehad. De Chinese liquiditeitscrisis is volgens de economen bijlange na nog niet achter de rug, ze kan zelfs opnieuw scherpere vormen aannemen wanneer in de wereld van het schaduwbankieren het eerste bankroet zal gebeuren. Wealth management product CEQ#1 werd weliswaar door de overheid gered, maar Beijing zal niet eeuwig een helpende hand blijven toesteken.