De stijging, die sterker was dan verwacht, was hoofdzakelijk te danken aan een forse toename van de activiteiten in de bouwesector.

Op basis van de evolutie van de voorlopende indicator mag worden afgeleid dat het gevaar voor oververhitting van de Chinese economie nog niet is verdwenen.

Bill Adams van de Conference Board merkt op dat de bouwsector wel gaat afkoelen vanwege de maatregelen die de regering in Beijing aankondigde om de vastgoedsector te doen afkoelen.

Zonder rekening te houden met de vastgoedsector zijn er volgens Adams geen redenen om aan te nemen dat de groei van de Chinese economie versnelt.

Het gevaar voor oververhitting heeft vooral te maken met de stijging van de export, waardoor de inflatie het hoogste niveau in 19 maanden heeft bereikt.

Toch gelooft Adams niet echt in een oververhitting. De vastgoedsector zal als gevolg van de getroffen maatregelen gaan afkoelen, terwijl ook de export en de consumentenbestedingen kunnen gaan vertragen.

De stijging, die sterker was dan verwacht, was hoofdzakelijk te danken aan een forse toename van de activiteiten in de bouwesector. Op basis van de evolutie van de voorlopende indicator mag worden afgeleid dat het gevaar voor oververhitting van de Chinese economie nog niet is verdwenen. Bill Adams van de Conference Board merkt op dat de bouwsector wel gaat afkoelen vanwege de maatregelen die de regering in Beijing aankondigde om de vastgoedsector te doen afkoelen. Zonder rekening te houden met de vastgoedsector zijn er volgens Adams geen redenen om aan te nemen dat de groei van de Chinese economie versnelt. Het gevaar voor oververhitting heeft vooral te maken met de stijging van de export, waardoor de inflatie het hoogste niveau in 19 maanden heeft bereikt. Toch gelooft Adams niet echt in een oververhitting. De vastgoedsector zal als gevolg van de getroffen maatregelen gaan afkoelen, terwijl ook de export en de consumentenbestedingen kunnen gaan vertragen.