Dat staat onder andere te lezen in het boek Macro Perspective: Hunger & Pride, Waverly Advisors, waarin de vinger op de wonde wordt gelegd wat betreft de inefficiëntie van de Chinese landbouw. Die inefficiëntie heeft de verhouding tussen vraag en aanbod voor landbouwproducten scheef getrokken.

Beiing zal op langere termijn iets moeten doen om de productie te verhogen wanneer het aan de eigen behoeften wil voldoen. Op de eerste plaats is het noodzakelijk dat de opbrengst per hektare wordt verhoogd, zo niet dreigt in toenemende mate afhankelijk te worden van geïmporteerd graan.

Dat staat onder andere te lezen in het boek Macro Perspective: Hunger & Pride, Waverly Advisors, waarin de vinger op de wonde wordt gelegd wat betreft de inefficiëntie van de Chinese landbouw. Die inefficiëntie heeft de verhouding tussen vraag en aanbod voor landbouwproducten scheef getrokken. Beiing zal op langere termijn iets moeten doen om de productie te verhogen wanneer het aan de eigen behoeften wil voldoen. Op de eerste plaats is het noodzakelijk dat de opbrengst per hektare wordt verhoogd, zo niet dreigt in toenemende mate afhankelijk te worden van geïmporteerd graan.