Het systeem van schaduwbankieren is in China volledig uit de hand gelopen. Bovendien neemt de stress in het systeem toe omdat de crediteuren het steeds moeilijker krijgen om hun leningen op korte termijn door te rollen. De zeepbel is inmiddels zo groot geworden dat het bijzonder moeilijk wordt om een uitweg uit de problemen te vinden.

In het verleden is China er wel in geslaagd om de problemen met kredietexcessen op te lossen, maar ditmaal belooft het allemaal een stuk moeilijker worden. Uiteindelijk wil dit zeggen dat de Chinese economie een moeilijke tijd tegemoet gaat, met eventueel een zware groeivertraging tot gevolg.

Het systeem van schaduwbankieren is in China volledig uit de hand gelopen. Bovendien neemt de stress in het systeem toe omdat de crediteuren het steeds moeilijker krijgen om hun leningen op korte termijn door te rollen. De zeepbel is inmiddels zo groot geworden dat het bijzonder moeilijk wordt om een uitweg uit de problemen te vinden. In het verleden is China er wel in geslaagd om de problemen met kredietexcessen op te lossen, maar ditmaal belooft het allemaal een stuk moeilijker worden. Uiteindelijk wil dit zeggen dat de Chinese economie een moeilijke tijd tegemoet gaat, met eventueel een zware groeivertraging tot gevolg.