Eén van de gevolgen van de aanzwellende berg uitstaande kredieten is dat steeds meer leningen niet worden terugbetaald. Het aantal probleemkredieten is toegenomen tot 29% van het totaal. Daarmee dreigt de positie van de banken steeds meer ondergraven te worden.

Een ander verontrustend feit is dat geleend geld steeds minder bijdraagt aan de economische groei, de impact van elke geïnvesteerde yuan op de economie vertoont dus een dalende trend. De Chinese centrale bank staat voor een probleem dat maar moeilijk op te lossen valt.

Eén van de gevolgen van de aanzwellende berg uitstaande kredieten is dat steeds meer leningen niet worden terugbetaald. Het aantal probleemkredieten is toegenomen tot 29% van het totaal. Daarmee dreigt de positie van de banken steeds meer ondergraven te worden. Een ander verontrustend feit is dat geleend geld steeds minder bijdraagt aan de economische groei, de impact van elke geïnvesteerde yuan op de economie vertoont dus een dalende trend. De Chinese centrale bank staat voor een probleem dat maar moeilijk op te lossen valt.