Overcapaciteit is de belangrijkste reden waarom de gedane investeringen niet langer winstgevend zijn. Vanwege het feit dat de bedrijven niet meer in staat waren om hun leningen terug te betalen, zijn ze om geld gaan vragen in de sector van het schaduwbankieren.

Het resultaat is een explosieve groei van deze sector. De Chinese centrale bank waande zich sterk genoeg om het schaduwbankieren te controleren, maar heeft zich duidelijk misrekend. De situatie kan helemaal uit de hand lopen wanneer we een waterval van faillissementen krijgen. De Chinese kredietproblemen kunnen uiteindelijk een complete chaos veroorzaken, waardoor de Chinese economie door de vloer zou zakken.

Overcapaciteit is de belangrijkste reden waarom de gedane investeringen niet langer winstgevend zijn. Vanwege het feit dat de bedrijven niet meer in staat waren om hun leningen terug te betalen, zijn ze om geld gaan vragen in de sector van het schaduwbankieren. Het resultaat is een explosieve groei van deze sector. De Chinese centrale bank waande zich sterk genoeg om het schaduwbankieren te controleren, maar heeft zich duidelijk misrekend. De situatie kan helemaal uit de hand lopen wanneer we een waterval van faillissementen krijgen. De Chinese kredietproblemen kunnen uiteindelijk een complete chaos veroorzaken, waardoor de Chinese economie door de vloer zou zakken.