De Lunar New Year feestdagen, de viering van het Chinees nieuwjaar, is achter de rug en meteen is de spotprijs voor goud in Shanghai gestegen tot het hoogste prijs sinds 26 december van vorig jaar. In 2013 kochten de Chinezen 1176 ton goud, of 41% meer dan het jaar voordien.

Volgens de China Gold Association is de vraag naar gouden staven en baren met 57% gestegen, die van gouden juwelen met 43%. De Chinese kopers kunnen de goudprijs in 2014 opnieuw doen stijgen, zeker wanneer de westerse verkoopdruk zal wegvallen.

De Lunar New Year feestdagen, de viering van het Chinees nieuwjaar, is achter de rug en meteen is de spotprijs voor goud in Shanghai gestegen tot het hoogste prijs sinds 26 december van vorig jaar. In 2013 kochten de Chinezen 1176 ton goud, of 41% meer dan het jaar voordien. Volgens de China Gold Association is de vraag naar gouden staven en baren met 57% gestegen, die van gouden juwelen met 43%. De Chinese kopers kunnen de goudprijs in 2014 opnieuw doen stijgen, zeker wanneer de westerse verkoopdruk zal wegvallen.