E-commerce bedrijf China Dangdang, een online retailer dat wel eens als de Chinese Amazon.com wordt beschouwd, steeg op de eerste handelsdag met 87%. Beide aandelen kwamen op dezelfde dag naar de beurs.

Internet content provider ChinaCache International Holdings steeg met 95% bij de IPO in oktober. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de tientallen Chinese bedrijven die een blitzstart op de beurs maakten.

De Chinese IPO's wijzen opnieuw in de richting van een zeepbel, zo meent Scott Sweet, senior managing partner bij research firm IPO Boutique.

Hij verwacht dat de carroussel eerder vroeg dan laat tot stilstand gaat worden gebracht, want de hype neemt dezelfde zeepbellenvorm als in de VS-internethype in de jaren 80.

E-commerce bedrijf China Dangdang, een online retailer dat wel eens als de Chinese Amazon.com wordt beschouwd, steeg op de eerste handelsdag met 87%. Beide aandelen kwamen op dezelfde dag naar de beurs. Internet content provider ChinaCache International Holdings steeg met 95% bij de IPO in oktober. Dit zijn maar enkele voorbeelden van de tientallen Chinese bedrijven die een blitzstart op de beurs maakten. De Chinese IPO's wijzen opnieuw in de richting van een zeepbel, zo meent Scott Sweet, senior managing partner bij research firm IPO Boutique. Hij verwacht dat de carroussel eerder vroeg dan laat tot stilstand gaat worden gebracht, want de hype neemt dezelfde zeepbellenvorm als in de VS-internethype in de jaren 80.