In januari en februari stegen de investeringen met 26,50% tot een bedrag van meer dan 1000 miljard yuan (zowat 150 miljard dollar). De stijging moet worden bekeken tegen dezelfde periode een jaar eerder.

In totaal heeft de regering een investeringsprogramma van 4000 miljard yuan aangekondigd. Met de investeringen wil de Chinese overheid een forse terugval in de export compenseren. Die export daalde in februari met 4%.

In het eerste (maar ook in het tweede) kwartaal zou de Chinese economie sterk kunnen groeien. Vanaf de tweede helft zou de groei echter kunnen terugvallen vanwege een krimp in de export.

In januari en februari stegen de investeringen met 26,50% tot een bedrag van meer dan 1000 miljard yuan (zowat 150 miljard dollar). De stijging moet worden bekeken tegen dezelfde periode een jaar eerder. In totaal heeft de regering een investeringsprogramma van 4000 miljard yuan aangekondigd. Met de investeringen wil de Chinese overheid een forse terugval in de export compenseren. Die export daalde in februari met 4%. In het eerste (maar ook in het tweede) kwartaal zou de Chinese economie sterk kunnen groeien. Vanaf de tweede helft zou de groei echter kunnen terugvallen vanwege een krimp in de export.