De sector van de goudmijnaandelen heeft inderdaad een zwakke prestatie neergezet, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Er is namelijk een factor opgedoken die de mijnbouwaandelen op een bijzondere manier in het daglicht kan brengen.

De koersen van veel goudmijnaandelen zijn met 50% gedaald en dat heeft de aandacht van de Chinezen getrokken. China National Gold Group Corp., de grootste Chinese goudmijnenexploitant, heeft met Ivanhoe Mines gepraat over een belang in het bedrijf. Dit kan de voorbode worden van een serie gelijkaardige operaties.

De sector van de goudmijnaandelen heeft inderdaad een zwakke prestatie neergezet, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Er is namelijk een factor opgedoken die de mijnbouwaandelen op een bijzondere manier in het daglicht kan brengen. De koersen van veel goudmijnaandelen zijn met 50% gedaald en dat heeft de aandacht van de Chinezen getrokken. China National Gold Group Corp., de grootste Chinese goudmijnenexploitant, heeft met Ivanhoe Mines gepraat over een belang in het bedrijf. Dit kan de voorbode worden van een serie gelijkaardige operaties.