De producentenprijzen stegen zelfs met 6,10% en dat was duidelijk meer dan waar de 28 analisten die door Bloomberg News ondervraagd worden op gerekend hadden. Inflatie blijft dus een reëel gevaar in China.

Qu Hongbin, econoom bij HSBC Holdings Plc in Hong Kong, is van mening dat Beijing zich in de komende maanden zal blijven focussen op de bestrijding van de inflatie.

Dat kan op verschillende manieren gebeuren, door het optrekken van de rente maar ook door het verhogen van de reserveverplichtingen bij de banken. In oktober bedroeg de inflatie nog maar 4,40%, de analisten hadden gerekend op een stijging tot 4,70%.

De producentenprijzen stegen zelfs met 6,10% en dat was duidelijk meer dan waar de 28 analisten die door Bloomberg News ondervraagd worden op gerekend hadden. Inflatie blijft dus een reëel gevaar in China. Qu Hongbin, econoom bij HSBC Holdings Plc in Hong Kong, is van mening dat Beijing zich in de komende maanden zal blijven focussen op de bestrijding van de inflatie. Dat kan op verschillende manieren gebeuren, door het optrekken van de rente maar ook door het verhogen van de reserveverplichtingen bij de banken. In oktober bedroeg de inflatie nog maar 4,40%, de analisten hadden gerekend op een stijging tot 4,70%.