De stijging van de vastgoedprijzen in 70 steden was de grootste sinds 2005. De inspanningen van de regering om de vastgoedmarkt te laten afkoelen, hebben tot dusver nog niet veel opgeleverd.

De banken stonden vorige maand voor een totaal bedrag van 774 miljard yuan aan leningen toe en dat was meer dan de consensusverwachting bij de analisten.

Door al deze factoren samen neemt neemt de druk op de regering toe om de rente te laten stijgen en om de koers van de yuan te laten appreciëren.

De inflatie dreigt in China namelijk een probleem te worden. Ook bijkomende maatregelen om de kredietverstrekking door de banken aan banden te leggen, zijn noodzakelijk.

Brian Jackson, in Hong Kong strateeg voor Royal Bank of Canada, is van mening dat de Chinese economie op oververhitting afstevent. Verschillende knipperlichten wijzen in die richting.

Voorlopig blijft de inflatie nog onder het streefdoel van 3%, maar de kans is groot dat dit objectief toch zal overschreden worden. De producentenprijzen stegen in april met 6,80% en kunnen een voorbode zijn van een verdere prijsstijging.

De stijging van de vastgoedprijzen in 70 steden was de grootste sinds 2005. De inspanningen van de regering om de vastgoedmarkt te laten afkoelen, hebben tot dusver nog niet veel opgeleverd. De banken stonden vorige maand voor een totaal bedrag van 774 miljard yuan aan leningen toe en dat was meer dan de consensusverwachting bij de analisten. Door al deze factoren samen neemt neemt de druk op de regering toe om de rente te laten stijgen en om de koers van de yuan te laten appreciëren. De inflatie dreigt in China namelijk een probleem te worden. Ook bijkomende maatregelen om de kredietverstrekking door de banken aan banden te leggen, zijn noodzakelijk. Brian Jackson, in Hong Kong strateeg voor Royal Bank of Canada, is van mening dat de Chinese economie op oververhitting afstevent. Verschillende knipperlichten wijzen in die richting. Voorlopig blijft de inflatie nog onder het streefdoel van 3%, maar de kans is groot dat dit objectief toch zal overschreden worden. De producentenprijzen stegen in april met 6,80% en kunnen een voorbode zijn van een verdere prijsstijging.