Door de rente te verlagen, kan het objectief van een groei van het BBP met 7,50% op jaarbasis alsnog gerealiseerd worden.

De Aziatische beurzen reageren over het algemeen positief op het nieuws, hoewel in Singapore de Straits Times Index toch onder de nullijn is weggezakt. In Tokio lijkt de Nikkei echter op weg richting 9000 punten.

Aardgasprijs blijft onder druk staan

Aardgas moest vorig week volgens Royal Bank of Scotland 2,3 procent inleveren. De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige

week met 26 miljard cubic feet (cf) of 0,8 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration). Dit

cijfer kwam overeen met de consensusprognose.

De aardgasvoorraden bevonden zich op 20 juli 18 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot verder afgenomen naar 435 miljard cf of 15,8 procent tegenover 17,5 procent een week eerder.

Goud en zilver profiteren van goedkopere dollar

Bij de edelmetalen profiteerden volgens Royal Bank of Scotland goud en zilver van de goedkopere dollar, die tegenover de euro op weekbasis 1 procent moest prijsgeven.

De prijs van een troy ounce goud steeg op weekbasis met 2,6 procent. Eenzelfde hoeveelheid zilver kostte 1,6 procent meer dan een week eerder.

Uit de statistieken van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) blijkt dat Kazachstan in juni opnieuw 1,6 ton goud kocht. Sinds

begin dit jaar werden de goudreserves met 19,5 ton uitgebreid. Het land bezit nu 101,5 ton goud waarmee het edelmetaal 15

procent van de valutareserves uitmaakt.

Door de rente te verlagen, kan het objectief van een groei van het BBP met 7,50% op jaarbasis alsnog gerealiseerd worden. De Aziatische beurzen reageren over het algemeen positief op het nieuws, hoewel in Singapore de Straits Times Index toch onder de nullijn is weggezakt. In Tokio lijkt de Nikkei echter op weg richting 9000 punten.Aardgasprijs blijft onder druk staan Aardgas moest vorig week volgens Royal Bank of Scotland 2,3 procent inleveren. De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week met 26 miljard cubic feet (cf) of 0,8 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration). Dit cijfer kwam overeen met de consensusprognose. De aardgasvoorraden bevonden zich op 20 juli 18 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot verder afgenomen naar 435 miljard cf of 15,8 procent tegenover 17,5 procent een week eerder. Goud en zilver profiteren van goedkopere dollar Bij de edelmetalen profiteerden volgens Royal Bank of Scotland goud en zilver van de goedkopere dollar, die tegenover de euro op weekbasis 1 procent moest prijsgeven. De prijs van een troy ounce goud steeg op weekbasis met 2,6 procent. Eenzelfde hoeveelheid zilver kostte 1,6 procent meer dan een week eerder. Uit de statistieken van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) blijkt dat Kazachstan in juni opnieuw 1,6 ton goud kocht. Sinds begin dit jaar werden de goudreserves met 19,5 ton uitgebreid. Het land bezit nu 101,5 ton goud waarmee het edelmetaal 15 procent van de valutareserves uitmaakt.