De analisten maken zich wel nog steeds zorgen over de grote droogte in de tarweregio's van het land, waardoor de voedingsprijzen kunnen gaan stijgen. Het terugdringen van de inflatie was zes maanden geleden een topprioriteit van Beijing.

Die strategie lijkt te zijn geslaagd, zodat de aandacht nu kan worden verplaatst naar de economische situatie.

In december bedroeg de inflatie nog 1,20%, in februari 2008 werd een piek voor de afgelopen 12 jaar bereikt op het niveau van 8,70%. Toch waren er in januari nogal wat prijsstijgingen, onder andere voor voedingsproducten.

De analisten maken zich wel nog steeds zorgen over de grote droogte in de tarweregio's van het land, waardoor de voedingsprijzen kunnen gaan stijgen. Het terugdringen van de inflatie was zes maanden geleden een topprioriteit van Beijing.Die strategie lijkt te zijn geslaagd, zodat de aandacht nu kan worden verplaatst naar de economische situatie. In december bedroeg de inflatie nog 1,20%, in februari 2008 werd een piek voor de afgelopen 12 jaar bereikt op het niveau van 8,70%. Toch waren er in januari nogal wat prijsstijgingen, onder andere voor voedingsproducten.