De totale Chinese export daalde vorige maand met 1,20 % in vergelijking met de maand voordien en dat is de kleinste daling sinds de export in november vorig jaar als gevolg van de economische crisis begon te dalen.

Anderzijds steeg de import met 26,70%, waardoor het overschot op de handelsbalans uitkwam op 19,90 miljard dollar. In oktober bedroeg dat overschot nog 24 miljard dollar.

Sheng Laiyun, woordvoerder van het Nationaal Bureau voor de Statistiek, bevestigde in een toelichting op de cijfers dat de vraag vanuit het buitenland naar Chinese producten duidelijk een opwaartse trend vertoont.

De economische opleving wordt nog door andere signalen bevestigd. De consumentenprijzen stegen in november met 0,60%, zo maakte het Nationaal Bureau voor de Statistiek eveneens vanmorgen bekend.

De industriële output, de totale productie in de fabrieken, steeg in november met 19,20%. Dat komt neer op een duidelijke versnelling ten opzichte van oktober, toen een groei met 16,10% werd opgetekend.

Sheng Laiyun, woordvoerder van het Nationaal Bureau voor de Statistiek, stelt dat de trend bij de industriële output nog steeds stijgend is en dat de fundamentals over de Chinese economie verder verstevigen.

De totale Chinese export daalde vorige maand met 1,20 % in vergelijking met de maand voordien en dat is de kleinste daling sinds de export in november vorig jaar als gevolg van de economische crisis begon te dalen. Anderzijds steeg de import met 26,70%, waardoor het overschot op de handelsbalans uitkwam op 19,90 miljard dollar. In oktober bedroeg dat overschot nog 24 miljard dollar. Sheng Laiyun, woordvoerder van het Nationaal Bureau voor de Statistiek, bevestigde in een toelichting op de cijfers dat de vraag vanuit het buitenland naar Chinese producten duidelijk een opwaartse trend vertoont. De economische opleving wordt nog door andere signalen bevestigd. De consumentenprijzen stegen in november met 0,60%, zo maakte het Nationaal Bureau voor de Statistiek eveneens vanmorgen bekend. De industriële output, de totale productie in de fabrieken, steeg in november met 19,20%. Dat komt neer op een duidelijke versnelling ten opzichte van oktober, toen een groei met 16,10% werd opgetekend. Sheng Laiyun, woordvoerder van het Nationaal Bureau voor de Statistiek, stelt dat de trend bij de industriële output nog steeds stijgend is en dat de fundamentals over de Chinese economie verder verstevigen.