In april was er nog een stijging van de consumentenprijzen met maar 2,80%. Uit de evolutie van de inflatie blijkt dat de vrees voor een oververhitting van de Chinese economie nog niet is verdwenen.

De inflatiecijfers pleiten, in combinatie met een stijging van de export en met vastgoedprijzen in de buurt van recordniveaus, voor een opwaardering van de koers van de yuan.

Daar wordt onder andere door de Verenigde Staten al geruime tijd op aangedrongen. Liu Li-Gang, econoom bij Australia and New Zealand Banking Group in Hong Kong, is van mening dat het gevaar op economische oververhitting in China behoorlijk groot blijft. Liu sluit niet uit dat China al dit weekend een verbreding van de trading range van de yuan gaat aankondigen.

In april was er nog een stijging van de consumentenprijzen met maar 2,80%. Uit de evolutie van de inflatie blijkt dat de vrees voor een oververhitting van de Chinese economie nog niet is verdwenen. De inflatiecijfers pleiten, in combinatie met een stijging van de export en met vastgoedprijzen in de buurt van recordniveaus, voor een opwaardering van de koers van de yuan. Daar wordt onder andere door de Verenigde Staten al geruime tijd op aangedrongen. Liu Li-Gang, econoom bij Australia and New Zealand Banking Group in Hong Kong, is van mening dat het gevaar op economische oververhitting in China behoorlijk groot blijft. Liu sluit niet uit dat China al dit weekend een verbreding van de trading range van de yuan gaat aankondigen.