Bovendien kunnen externe factoren worden ingeroepen om de stijging van de inflatie te verklaren. Als gevolg van zware regenval werd de voedseltoevoer in delen van het land onderbroken.

De inflatie bedroeg vorige maand 3,30%, een percentage dat conform de verwachtingen van de analisten was. Het inflatieniveau voor juli was het hoogste dat dit jaar tot dusver werd vastgesteld.

De stijging werd veroorzaakt door een stijging van de voedingskosten met 6,80%. In juni werd nog een inflatie met 2,90% opgetekend. Beijing heeft al maatregelen genomen om de stijging van de inflatie af te remmen.

Bovendien kunnen externe factoren worden ingeroepen om de stijging van de inflatie te verklaren. Als gevolg van zware regenval werd de voedseltoevoer in delen van het land onderbroken. De inflatie bedroeg vorige maand 3,30%, een percentage dat conform de verwachtingen van de analisten was. Het inflatieniveau voor juli was het hoogste dat dit jaar tot dusver werd vastgesteld. De stijging werd veroorzaakt door een stijging van de voedingskosten met 6,80%. In juni werd nog een inflatie met 2,90% opgetekend. Beijing heeft al maatregelen genomen om de stijging van de inflatie af te remmen.