Bovendien werd vanmorgen bekendgemaakt dat de Chinese economie tijdens het tweede kwartaal is vertraagd, waardoor het inflatiegevaar in de komende maanden verder kan afnemen.

Yan Ji, fondsbeheerder bij HSBC Jintrust in Shanghai, is van mening dat het inflatiecijfer als geruststellend mag worden beschouwd. Daardoor zijn verdere maatregelen die de economische groei beperken niet noodzakelijk.

Bovendien krijgt de Chinese regering mogelijk de handen vrij om de al eerder aangekondigde groeibeperkende maatregelen terug te schroeven. Overigens werd vanmorgen ook nog bekendgemaakt dat de Chinese industriële productie met een forser dan verwachte 13,70% is gestegen.

Een leading economic index voor China steeg in mei met 0,80% tot 145,80, zo maakte de Conference Board vanmorgen bekend. Op basis van die index mag solide, maar minder robuuste groei in de tweede helft van het jaar worden verwacht.

Bovendien werd vanmorgen bekendgemaakt dat de Chinese economie tijdens het tweede kwartaal is vertraagd, waardoor het inflatiegevaar in de komende maanden verder kan afnemen. Yan Ji, fondsbeheerder bij HSBC Jintrust in Shanghai, is van mening dat het inflatiecijfer als geruststellend mag worden beschouwd. Daardoor zijn verdere maatregelen die de economische groei beperken niet noodzakelijk. Bovendien krijgt de Chinese regering mogelijk de handen vrij om de al eerder aangekondigde groeibeperkende maatregelen terug te schroeven. Overigens werd vanmorgen ook nog bekendgemaakt dat de Chinese industriële productie met een forser dan verwachte 13,70% is gestegen. Een leading economic index voor China steeg in mei met 0,80% tot 145,80, zo maakte de Conference Board vanmorgen bekend. Op basis van die index mag solide, maar minder robuuste groei in de tweede helft van het jaar worden verwacht.