BNP Paribas sluit niet dat de inflatie dit jaar het niveau van 8% kan bereiken, wat op de beurs de koerse van bank-, nuts- en telecomaandelen onder druk kan gaan zetten.

Deze drie sectoren profiteren volgens Erwin Sanft, hoofd China en Hong Kong research bij BNP Paribas, in geen geval van de inflatie.

De Chinese overheid doet alle moeite van de wereld om de kredietverstrekking door de banken in te tomen. Dat heeft te maken met de vrees voor zeepbellen, maar ook met de angst voor inflatie.

Bij het State Council Development Research Center is researcher Ba Shusong van mening dat de inflatie dit jaar beperkt gaat blijven tot 3 à 3,50%, zo meldde het Shanghai Securities News

Sanft is het daar niet mee eens. Hij ziet de inflatie oplopen tot 5% tegen het midden van dit jaar en tot 8% in de tweede helft van dit jaar. Daardoor zou de Chinese centrale bank in actie moeten komen, zoniet dreigt de economische groei in gevaar te komen.

BNP Paribas sluit niet dat de inflatie dit jaar het niveau van 8% kan bereiken, wat op de beurs de koerse van bank-, nuts- en telecomaandelen onder druk kan gaan zetten. Deze drie sectoren profiteren volgens Erwin Sanft, hoofd China en Hong Kong research bij BNP Paribas, in geen geval van de inflatie. De Chinese overheid doet alle moeite van de wereld om de kredietverstrekking door de banken in te tomen. Dat heeft te maken met de vrees voor zeepbellen, maar ook met de angst voor inflatie. Bij het State Council Development Research Center is researcher Ba Shusong van mening dat de inflatie dit jaar beperkt gaat blijven tot 3 à 3,50%, zo meldde het Shanghai Securities News Sanft is het daar niet mee eens. Hij ziet de inflatie oplopen tot 5% tegen het midden van dit jaar en tot 8% in de tweede helft van dit jaar. Daardoor zou de Chinese centrale bank in actie moeten komen, zoniet dreigt de economische groei in gevaar te komen.