Daarnaast steeg ook de inflatie aan de fabriekspoorten, afgaande op de evolutie van de producentenprijzenindex. Die steeg vorige maand met 7,20% en dat was de sterkste stijging sinds september vorig jaar.

Uit de inflatiecijfers blijkt dat de uitdagingen voor de Chinese premier Wen Jiabao nog niet zijn verdwenen. De regering zal de prijsstijgingen onder controle moeten krijgen om sociale onrust te voorkomen.

De cijfers geven echter aan dat de maatregelen die de Chinese regering tot dusver trof onvoldoende waren om de inflatie onder controle te houden. Meer rentestijgingen ljken dan ook waarschijnlijk.

Daarnaast steeg ook de inflatie aan de fabriekspoorten, afgaande op de evolutie van de producentenprijzenindex. Die steeg vorige maand met 7,20% en dat was de sterkste stijging sinds september vorig jaar. Uit de inflatiecijfers blijkt dat de uitdagingen voor de Chinese premier Wen Jiabao nog niet zijn verdwenen. De regering zal de prijsstijgingen onder controle moeten krijgen om sociale onrust te voorkomen. De cijfers geven echter aan dat de maatregelen die de Chinese regering tot dusver trof onvoldoende waren om de inflatie onder controle te houden. Meer rentestijgingen ljken dan ook waarschijnlijk.