Volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Chase laten de meest recent gepubliceerde cijfers over de consumentenprijzen niet vermoeden dat de algemene vraag verbetert, wat de prijzen naar omhoog zou drukken. Er valt echter niets moeilijkers te voorspellen dan de evolutie van de voedselprijzen.

Juvyns verwacht nieuwe maatregelen van de Chinese economie om de groei te ondersteunen, waardoor het ergste van de groeivertraging uit het eerste en het tweede kwartaal achter de rug zou zijn. Het economisch plaatje begint er voor China beter uit te zien.

Volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Chase laten de meest recent gepubliceerde cijfers over de consumentenprijzen niet vermoeden dat de algemene vraag verbetert, wat de prijzen naar omhoog zou drukken. Er valt echter niets moeilijkers te voorspellen dan de evolutie van de voedselprijzen. Juvyns verwacht nieuwe maatregelen van de Chinese economie om de groei te ondersteunen, waardoor het ergste van de groeivertraging uit het eerste en het tweede kwartaal achter de rug zou zijn. Het economisch plaatje begint er voor China beter uit te zien.