Op basis van de economische indicatoren kan de roep om de yuan te doen appreciëren toenemen. Vandaag vergaderen de leiders van de Asia- Pacific regio in Singapore.

Anderzijds is er het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama aan Beijing, bezoek tijdens dewelke de Chinese monetaire politiek zeker ter sprake zal komen.

Premier Wen Jiabao heeft tot dusver alle druk om de yuan in waarde te laten stijgen afgewezen, waarbij de Chinese autoriteiten willen wachten op herstel van de export alvorens de monetaire politiek te wijzigen.

De industriële productie steeg met 16,10% in vergelijking met vorig jaar en dat was de grootste stijging sinds maart 2008, terwijl de kleinhandelsverkopen in oktober met 16,20% stegen.

Het overschot op de handelsbalans verdubbelde in september anderzijds tot 24 miljard dollar. De toename van het surplus op de handelsbalans was het gevolg van een vertraging in de afname van de export.

Op basis van de economische indicatoren kan de roep om de yuan te doen appreciëren toenemen. Vandaag vergaderen de leiders van de Asia- Pacific regio in Singapore. Anderzijds is er het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama aan Beijing, bezoek tijdens dewelke de Chinese monetaire politiek zeker ter sprake zal komen. Premier Wen Jiabao heeft tot dusver alle druk om de yuan in waarde te laten stijgen afgewezen, waarbij de Chinese autoriteiten willen wachten op herstel van de export alvorens de monetaire politiek te wijzigen. De industriële productie steeg met 16,10% in vergelijking met vorig jaar en dat was de grootste stijging sinds maart 2008, terwijl de kleinhandelsverkopen in oktober met 16,20% stegen. Het overschot op de handelsbalans verdubbelde in september anderzijds tot 24 miljard dollar. De toename van het surplus op de handelsbalans was het gevolg van een vertraging in de afname van de export.