Daardoor weten we dat de Chinese economie ondanks een vertraging van de groei toch haar momentum behoudt. Dat is vooral te danken aan een aantrekkende consumentenvraag.

De Chinese economie blijkt dus weerstand te kunnen bieden aan de maatregelen die de overheid aankondigde om de groei te vertragen, hetgeen blijkt geeft van onderliggende kracht.

Merrill Lynch Bank of America verwacht dat de Chinese economie tijdens het derde kwartaal met 9,40% zal zijn gegroeid, waarna voor het vierde kwartaal een groei met 9% in het vooruitzicht wordt gesteld.

De inflatie bedraagt momenteel 3,30% en dat is meer dan de doelstelling van 3%. Algemeen wordt verwacht dat de inflatie tijdens de laatste maanden van dit jaar zal gaan vertragen.

Daardoor weten we dat de Chinese economie ondanks een vertraging van de groei toch haar momentum behoudt. Dat is vooral te danken aan een aantrekkende consumentenvraag. De Chinese economie blijkt dus weerstand te kunnen bieden aan de maatregelen die de overheid aankondigde om de groei te vertragen, hetgeen blijkt geeft van onderliggende kracht. Merrill Lynch Bank of America verwacht dat de Chinese economie tijdens het derde kwartaal met 9,40% zal zijn gegroeid, waarna voor het vierde kwartaal een groei met 9% in het vooruitzicht wordt gesteld. De inflatie bedraagt momenteel 3,30% en dat is meer dan de doelstelling van 3%. Algemeen wordt verwacht dat de inflatie tijdens de laatste maanden van dit jaar zal gaan vertragen.