Samen met de vanmorgen gepubliceerde inflatiecijfers geeft dit aan dat de People's Bank of China in de komende dagen en/of weken haar basisrente verder kan verhogen.

Verschillende Aziatische landen hebben in de afgelopen week de basisrente opgetrokken. Dat was onder meer het geval met Zuid-Korea, Thailand en Vietnam.

Governeur Zhou Xiaochuan van de People's Bank of China verklaarde vanmorgen dat inderdaad het rentewapen gebruikt kan worden om de inflatie te beteugelen. Hij sloot inflatiebestrijding via een appreciatie van de yuan uit wegens niet effectief genoeg.

Samen met de vanmorgen gepubliceerde inflatiecijfers geeft dit aan dat de People's Bank of China in de komende dagen en/of weken haar basisrente verder kan verhogen. Verschillende Aziatische landen hebben in de afgelopen week de basisrente opgetrokken. Dat was onder meer het geval met Zuid-Korea, Thailand en Vietnam. Governeur Zhou Xiaochuan van de People's Bank of China verklaarde vanmorgen dat inderdaad het rentewapen gebruikt kan worden om de inflatie te beteugelen. Hij sloot inflatiebestrijding via een appreciatie van de yuan uit wegens niet effectief genoeg.