Het Ministry of Industry and Information Technology rekent op een groei met ongeveer 10% op jaarbasis in de tweede helft van het jaar, ten opzichte van een groei met 13,40% in juli.

Over het eerste halfjaar steeg de industriële output nog met 17,60%. Xin Guobin, hoofd van het Ministry of Industry and Information Technology, benadrukte dat de economische groei in de laatste zes maanden van dit jaar verder zal zijn vertraagd.

Oorzaak van die vertraging zijn onder andere een correctie in de vastgoedprijzen en een onzekere outlook voor de export. Xin beklemtoonde echter dat de Chinese economie zal blijven groeien en dat van een recessie in geen geval sprake is.

Het Ministry of Industry and Information Technology rekent op een groei met ongeveer 10% op jaarbasis in de tweede helft van het jaar, ten opzichte van een groei met 13,40% in juli. Over het eerste halfjaar steeg de industriële output nog met 17,60%. Xin Guobin, hoofd van het Ministry of Industry and Information Technology, benadrukte dat de economische groei in de laatste zes maanden van dit jaar verder zal zijn vertraagd. Oorzaak van die vertraging zijn onder andere een correctie in de vastgoedprijzen en een onzekere outlook voor de export. Xin beklemtoonde echter dat de Chinese economie zal blijven groeien en dat van een recessie in geen geval sprake is.