De cijfers over de Chinese industriële output worden woensdag 11 augustus bekendgemaakt. Algemeen wordt gerekend op een stijging met 13,40%, tegenover een stijging met 13,70% in juni.

De groei zou afgeremd zijn door maatregelen om energie-intensieve activiteiten af te remmen. Daardoor blijkt hoe milieumaatregelen de groei afremmen, terwijl anderzijds ook de afname van de export op de Chinese industriële output weegt.

Wang Qing, in Hong Kong econoom bij Morgan Stanley, is van mening dat de Chinese regering vastbesloten lijkt om de zelf opgelegde maatregelen wat betreft het milieu na te leven. Dat kan in de komende maanden opnieuw op de Chinese industriële output gaan wegen.

De cijfers over de Chinese industriële output worden woensdag 11 augustus bekendgemaakt. Algemeen wordt gerekend op een stijging met 13,40%, tegenover een stijging met 13,70% in juni. De groei zou afgeremd zijn door maatregelen om energie-intensieve activiteiten af te remmen. Daardoor blijkt hoe milieumaatregelen de groei afremmen, terwijl anderzijds ook de afname van de export op de Chinese industriële output weegt. Wang Qing, in Hong Kong econoom bij Morgan Stanley, is van mening dat de Chinese regering vastbesloten lijkt om de zelf opgelegde maatregelen wat betreft het milieu na te leven. Dat kan in de komende maanden opnieuw op de Chinese industriële output gaan wegen.