De Chinese industrie komt weer op stoom, zo blijkt uit recente gegevens. Productie van energie, staal en cement, en de verkopen van auto's en onroerend goed laten allemaal een stijgende lijn zien.

Met name de groei van de verkoop van onroerend goed valt op, stelt Goldman Sachs: 15% groei in de laatste drie maanden tot en met november, afgezet tegen een daling met 4% in de acht maanden tot augustus.

De komende twee jaar zal deze groei doorzetten. Deze groei van de economische activiteit lijkt een einde te hebben gemaakt aan het reduceren van voorraden in China en zal een ondersteuning zijn voor de consumptie van metalen, en dus de prijzen.

De Chinese industrie komt weer op stoom, zo blijkt uit recente gegevens. Productie van energie, staal en cement, en de verkopen van auto's en onroerend goed laten allemaal een stijgende lijn zien. Met name de groei van de verkoop van onroerend goed valt op, stelt Goldman Sachs: 15% groei in de laatste drie maanden tot en met november, afgezet tegen een daling met 4% in de acht maanden tot augustus. De komende twee jaar zal deze groei doorzetten. Deze groei van de economische activiteit lijkt een einde te hebben gemaakt aan het reduceren van voorraden in China en zal een ondersteuning zijn voor de consumptie van metalen, en dus de prijzen.