Het belangrijkste nieuws was het bericht dat Philips zichzelf opsplitst in twee verschillende eenheden. De koers van het aandeel noteert in reactie op het bericht hoger.

China PMI

Vanmorgen werd bekendgemaakt dat de flashversie van de HSBC's manufacturing Purchasing Managers' Index voor China een stijging aangeeft tot 50,5 ten opzichte van 50,2 in augustus. De verwachting was een stand van de index van slechts 50. Een cijfer boven 50 wijst op economische groei, onder 50 op krimp. Het bericht ondersteunde zowel de Chinese beurs als de Australische dollar. De Australische grondstoffeneconomie is zeer afhankelijk van de vraag uit China.

KBC Ancora

Cera en KBC Ancora hebben, samen met MRBB en Andere Vaste Aandeelhouders bevestigd om het onderling overleg met betrekking tot KBC Groep te verlengen voor een nieuwe periode van 10 jaar. Via deze weg zorgen de betrokken aandeelhouders voor een bestendiging van de aandeelhoudersstabiliteit en ondersteunen zij de verdere ontwikkeling van de KBC-groep.

Jos Sterk

Het belangrijkste nieuws was het bericht dat Philips zichzelf opsplitst in twee verschillende eenheden. De koers van het aandeel noteert in reactie op het bericht hoger. China PMI Vanmorgen werd bekendgemaakt dat de flashversie van de HSBC's manufacturing Purchasing Managers' Index voor China een stijging aangeeft tot 50,5 ten opzichte van 50,2 in augustus. De verwachting was een stand van de index van slechts 50. Een cijfer boven 50 wijst op economische groei, onder 50 op krimp. Het bericht ondersteunde zowel de Chinese beurs als de Australische dollar. De Australische grondstoffeneconomie is zeer afhankelijk van de vraag uit China. KBC Ancora Cera en KBC Ancora hebben, samen met MRBB en Andere Vaste Aandeelhouders bevestigd om het onderling overleg met betrekking tot KBC Groep te verlengen voor een nieuwe periode van 10 jaar. Via deze weg zorgen de betrokken aandeelhouders voor een bestendiging van de aandeelhoudersstabiliteit en ondersteunen zij de verdere ontwikkeling van de KBC-groep. Jos Sterk