De koperprijs heeft een forse correctie ondergaan, maar lijkt recent te zijn uitgebodemd. Toch zijn de fundamentals onder het koper duidelijk verzwakt. De Chinese import van koper is in mei met 17% gedaald, wat niet alleen te wijten kan zijn aan de wetten van vraag en aanbod.

In de sector van het schaduwbankieren zijn nog twee bedrijven bankroet gaan als gevolg van het opnemen van kredieten met koper en andere grondstoffen als onderpand. De recent gepubliceerde meevallende cijfers over de Chinese index van de aankoopmanagers kunnen de koperprijs nieuwe zuurstof geven.

De koperprijs heeft een forse correctie ondergaan, maar lijkt recent te zijn uitgebodemd. Toch zijn de fundamentals onder het koper duidelijk verzwakt. De Chinese import van koper is in mei met 17% gedaald, wat niet alleen te wijten kan zijn aan de wetten van vraag en aanbod. In de sector van het schaduwbankieren zijn nog twee bedrijven bankroet gaan als gevolg van het opnemen van kredieten met koper en andere grondstoffen als onderpand. De recent gepubliceerde meevallende cijfers over de Chinese index van de aankoopmanagers kunnen de koperprijs nieuwe zuurstof geven.