Hoofdeconoom Xing Ziqiang van China International Capital verwacht dat de import in vergelijking met vorig jaar zowat verdubbeld is. Dat zou de scherpste stijging sinds

Bloomberg News data is beginnen te verzamelen.

Xing verwacht anderzijds dat de export met ongeveer 30% is gestegen. De stijging van de import is vooral te danken aan de stijging van de grondstoffenprijzen en aan een sterke vraag vanuit de bedrijfswereld.

De Chinese handelscijfers over de eerste twee maanden van het jaar zijn nogal onderhevig aan fluctuaties, dit vanwege de viering van Chinees Nieuwjaar. In 2010 is de vergelijkingsbasis makkelijker, omdat vorig jaar de economische crisis zwaar toesloeg.

Hoofdeconoom Xing Ziqiang van China International Capital verwacht dat de import in vergelijking met vorig jaar zowat verdubbeld is. Dat zou de scherpste stijging sinds Bloomberg News data is beginnen te verzamelen. Xing verwacht anderzijds dat de export met ongeveer 30% is gestegen. De stijging van de import is vooral te danken aan de stijging van de grondstoffenprijzen en aan een sterke vraag vanuit de bedrijfswereld. De Chinese handelscijfers over de eerste twee maanden van het jaar zijn nogal onderhevig aan fluctuaties, dit vanwege de viering van Chinees Nieuwjaar. In 2010 is de vergelijkingsbasis makkelijker, omdat vorig jaar de economische crisis zwaar toesloeg.