China Vanke, de grootste Chinese projectontwikkelaar, meldde dat de omzet in januari op jaarbasis ruimschoots verdubbelde. Toch mag dit gegeven niet zonder meer geëxtrapoleerd worden.

Shen Jianguang, in Hong Kong econoom bij Mizuho Securities Asia Ltd, verkiest om te wachten op de februari-cijfers alvorens zich een definitieve mening over de gang van zaken op de vastgoedmarkt te vormen.

Veel beperkende maatregelen werden in januari of in februari aangekondigd, zodat het effect er van slechts met vertraging merkbaar zal worden.

Fitch verwacht dat de prijzen voor vastgoed in China dit jaar maar met 5 tot 10% gaan stijgen, een percentage dat ongeveer de inflatie zal dekken.

China Vanke, de grootste Chinese projectontwikkelaar, meldde dat de omzet in januari op jaarbasis ruimschoots verdubbelde. Toch mag dit gegeven niet zonder meer geëxtrapoleerd worden. Shen Jianguang, in Hong Kong econoom bij Mizuho Securities Asia Ltd, verkiest om te wachten op de februari-cijfers alvorens zich een definitieve mening over de gang van zaken op de vastgoedmarkt te vormen. Veel beperkende maatregelen werden in januari of in februari aangekondigd, zodat het effect er van slechts met vertraging merkbaar zal worden. Fitch verwacht dat de prijzen voor vastgoed in China dit jaar maar met 5 tot 10% gaan stijgen, een percentage dat ongeveer de inflatie zal dekken.