De prijzen voor nieuwe huizen stegen in Beijing in januari met 6,80%, in Shanghai werd een stijging met 1,50% opgetekend. Haikou was met 21,60% duurdere huizen de sterkste stijger.

Jinny Yan, in Shanghai econoom bij Standard Chartered Plc, is van mening dat de tot dusver getroffen regeringsmaatregelen er niet in geslaagd zijn om de stijging van de huizenprijzen af te remmen.

Volgens Yan is de monetaire politiek uiteindelijk de sleutel tot het hele verhaal. De Chinese centrale bank zal haar basisrente fors moeten optrekken om de markt te doen afkoelen.

De prijzen voor nieuwe huizen stegen in Beijing in januari met 6,80%, in Shanghai werd een stijging met 1,50% opgetekend. Haikou was met 21,60% duurdere huizen de sterkste stijger. Jinny Yan, in Shanghai econoom bij Standard Chartered Plc, is van mening dat de tot dusver getroffen regeringsmaatregelen er niet in geslaagd zijn om de stijging van de huizenprijzen af te remmen. Volgens Yan is de monetaire politiek uiteindelijk de sleutel tot het hele verhaal. De Chinese centrale bank zal haar basisrente fors moeten optrekken om de markt te doen afkoelen.