Ze werden echter gebruikt als onderpand voor transacties in de sfeer van het schaduwbankieren. De Chinese grondstoffencrisis breidt zich steeds verder uit, want het probleem is inmiddels doorgedrongen tot de ganse financiële sector. Ook banken en klanten zouden grondstoffen als onderpand gekregen hebben.

Wanneer de fraude volledig aan het daglicht zou komen, kan dit pijnlijke gevolgen hebben voor de Chinese beurzen. Maar ook de grondstoffenmarkten zouden de dans niet ontspringen. De kans is groot dat het lang zal duren alvorens de prijzen voor koper enzovoort een bodem hebben bereikt.

Ze werden echter gebruikt als onderpand voor transacties in de sfeer van het schaduwbankieren. De Chinese grondstoffencrisis breidt zich steeds verder uit, want het probleem is inmiddels doorgedrongen tot de ganse financiële sector. Ook banken en klanten zouden grondstoffen als onderpand gekregen hebben. Wanneer de fraude volledig aan het daglicht zou komen, kan dit pijnlijke gevolgen hebben voor de Chinese beurzen. Maar ook de grondstoffenmarkten zouden de dans niet ontspringen. De kans is groot dat het lang zal duren alvorens de prijzen voor koper enzovoort een bodem hebben bereikt.