De gunstige situatie voor de Nikkei is ook te danken aan een daling van de Japanse die de koerswinsten onder de Japanse exportbedrijven bevorderde.

Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de economie in de laatste drie maanden van 2014 met 7,3 procent is gegroeid. Economen hadden gemiddeld gerekend op een groei met 7,2 procent. Over heel 2014 bedroeg de groei 7,4 procent, de traagste vooruitgang sinds 1990.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten een wisselend beeld zien. In China daalde de Shanghai Composite 0,3 procent en zakte daarmee verder weg na de koersval van 7,7 procent een dag eerder.

De Chinese effectenhuizen gingen opnieuw omlaag door het besluit om de handel in aandelen met geleend geld aan banden te leggen.

De Hang Seng-index in Hongkong won 0,5 procent en de Kospi in Seoel steeg 0,8 procent. De All Ordinaries in Sydney bleef onveranderd. (Belga/NS)

De gunstige situatie voor de Nikkei is ook te danken aan een daling van de Japanse die de koerswinsten onder de Japanse exportbedrijven bevorderde. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de economie in de laatste drie maanden van 2014 met 7,3 procent is gegroeid. Economen hadden gemiddeld gerekend op een groei met 7,2 procent. Over heel 2014 bedroeg de groei 7,4 procent, de traagste vooruitgang sinds 1990. De andere beurzen in het Verre Oosten lieten een wisselend beeld zien. In China daalde de Shanghai Composite 0,3 procent en zakte daarmee verder weg na de koersval van 7,7 procent een dag eerder.De Chinese effectenhuizen gingen opnieuw omlaag door het besluit om de handel in aandelen met geleend geld aan banden te leggen. De Hang Seng-index in Hongkong won 0,5 procent en de Kospi in Seoel steeg 0,8 procent. De All Ordinaries in Sydney bleef onveranderd. (Belga/NS)