Op het eerste gezicht zijn er momenteel geen factoren die een stijging van de goudprijs rechtvaardigen. David Meger, director of metal trading bij Vision Financial Markets in Chicago, is van mening dat tegen de achtergrond van een groeiende wereldeconomie er geen behoefte meer is voor een veilige vluchthaven als goud.

Ook de andere edelmetalen maken een allesbehalve stevige indruk. De zilverprijs raakt niet meer weg boven het niveau van 21 dollar, terwijl de stijgingsfase voor palladium achter de rug lijkt te zijn. Vorige week is de palladiumprijs gedurende vijf dagen op rij gedaald, de langste daling sinds februari.

Op het eerste gezicht zijn er momenteel geen factoren die een stijging van de goudprijs rechtvaardigen. David Meger, director of metal trading bij Vision Financial Markets in Chicago, is van mening dat tegen de achtergrond van een groeiende wereldeconomie er geen behoefte meer is voor een veilige vluchthaven als goud. Ook de andere edelmetalen maken een allesbehalve stevige indruk. De zilverprijs raakt niet meer weg boven het niveau van 21 dollar, terwijl de stijgingsfase voor palladium achter de rug lijkt te zijn. Vorige week is de palladiumprijs gedurende vijf dagen op rij gedaald, de langste daling sinds februari.