De cijfers zijn afkomstig van het Xinhua News Agency, dat zich baseert de data die werden vrijgegeven door de China Gold Association. Vorig jaar steeg de totale productie met meer dan 26 ton ten opzichte van het jaar voordien.

De belangrijkste Chinese provincies voor de goudexploitatie zijn Shandong, Henan, Jiangxi, Yunnan en Fujian. Ook voor China is goud belangrijk als een afdekking tegen financiële risico's.

China blijft de grootste goudproducent in de wereld, nadat in 2007 de Chinese goudproductie voor het eerst groter was dan de Zuid-Afrikaanse. Zuid-Afrika blijft overigens de nummer twee.

De cijfers zijn afkomstig van het Xinhua News Agency, dat zich baseert de data die werden vrijgegeven door de China Gold Association. Vorig jaar steeg de totale productie met meer dan 26 ton ten opzichte van het jaar voordien. De belangrijkste Chinese provincies voor de goudexploitatie zijn Shandong, Henan, Jiangxi, Yunnan en Fujian. Ook voor China is goud belangrijk als een afdekking tegen financiële risico's. China blijft de grootste goudproducent in de wereld, nadat in 2007 de Chinese goudproductie voor het eerst groter was dan de Zuid-Afrikaanse. Zuid-Afrika blijft overigens de nummer twee.