Bij de Yanacocha mijn in Peru, goed voor een jaarlijkse output van bijna 1,5 miljoen troy ounce goud, ligt de productie stil als gevolg van sociale onrust.

Volgens de voorzitter van de Russische centrale bank zal Rusland ook de komende jaren het percentage goud in de internationale reserves optrekken.

Eind september had de centrale bank 852 ton goud in bezit. Dit komt overeen met ongeveer 9 procent van de reserves. Sinds begin dit jaar kocht Rusland al 60 ton goud.

Ook Bolivië liet weten een deel van de lokale goudproductie zelf in te kopen om het aandeel van goud in de internationale reserves te verhogen. Het land produceert jaarlijks ongeveer 5 ton goud.

Bij de Yanacocha mijn in Peru, goed voor een jaarlijkse output van bijna 1,5 miljoen troy ounce goud, ligt de productie stil als gevolg van sociale onrust. Volgens de voorzitter van de Russische centrale bank zal Rusland ook de komende jaren het percentage goud in de internationale reserves optrekken. Eind september had de centrale bank 852 ton goud in bezit. Dit komt overeen met ongeveer 9 procent van de reserves. Sinds begin dit jaar kocht Rusland al 60 ton goud. Ook Bolivië liet weten een deel van de lokale goudproductie zelf in te kopen om het aandeel van goud in de internationale reserves te verhogen. Het land produceert jaarlijks ongeveer 5 ton goud.