De consumptie van goud in China kan in het volgende decennium oplopen tot 800 à 900 ton per jaar. Wang Lixin, bij de World Gold Council general manager voor China, zei dit gisteren op een persconferentie in Shanghai.

Wang sloot niet uit dat die kaap zelfs sneller dan verwacht zal worden bereikt. Beleggers en juwelenliefhebbers kochten in 2009 428 ton goud, zo maakte de World Gold Council bekend.

Bank of China International Holdings Ltd verklaarde anderzijds dat de vraag naar goud vanuit China en India tijdens het vierde kwartaal goed gaat blijven. In China is de vraag naar goud elk jaar al met 50% gestegen.

Wang verwacht anderzijds een stijging van de vraag naar goud voor juwelen met 8 tot 10% op jaarbasis. Zhongjin Gold Co verkocht in de eerste negen maanden van dit jaar bovendien al voor 10 miljard yuan aan gouden staven, tegenover maar voor 6 miljard yuan in 2009.

De consumptie van goud in China kan in het volgende decennium oplopen tot 800 à 900 ton per jaar. Wang Lixin, bij de World Gold Council general manager voor China, zei dit gisteren op een persconferentie in Shanghai. Wang sloot niet uit dat die kaap zelfs sneller dan verwacht zal worden bereikt. Beleggers en juwelenliefhebbers kochten in 2009 428 ton goud, zo maakte de World Gold Council bekend. Bank of China International Holdings Ltd verklaarde anderzijds dat de vraag naar goud vanuit China en India tijdens het vierde kwartaal goed gaat blijven. In China is de vraag naar goud elk jaar al met 50% gestegen. Wang verwacht anderzijds een stijging van de vraag naar goud voor juwelen met 8 tot 10% op jaarbasis. Zhongjin Gold Co verkocht in de eerste negen maanden van dit jaar bovendien al voor 10 miljard yuan aan gouden staven, tegenover maar voor 6 miljard yuan in 2009.