Die zijn misschien wel nodig, want volgens de index van de Chinese aankoopmanagers zoals die door HSBC wordt opgesteld, krompen de activiteiten van de Chinese bedrijven in augustus aan het snelste tempo voor de afgelopen negen maanden. De Chinese economie blijkt dus nog steeds te vertragen.

Goudprijs onderneemt een technisch herstelpoging

De prijs van goud vertoonde in de afgelopen weken volgens Theodoor Gilissen Bankiers hogere bodems. Ondanks deze positieve ontwikkeling blijft het grotere plaatje nog altijd wijzen op verkoopdruk op langere termijn.

Rond $ 1535 lag er zware weerstand. De uitbraak boven $ 1535 in combinatie met een 'golden cross' in de 20/120-daags gemiddelden gaf een positief signaal.

De ReutersJefferies Commodity Index heeft een 'golden cross' op 7 augustus jl. gerealiseerd, maar loopt nu te hoop tegen een dalende weerstandlijn.

De lagere toppen in de 14-daags RSI wijzen op een verzwakt momentum waardoor deze grondstoffenindex gemakkelijker door winstnemingen kan worden getroffen.

Een opwaartse uitbraak uit het dalende trendkanaal lijkt meer tijd en energie te vragen. Een goede reden om enig geduld te betrachten in de aankoop van aandelen met een sterke correlatie met grondstoffen.

Die zijn misschien wel nodig, want volgens de index van de Chinese aankoopmanagers zoals die door HSBC wordt opgesteld, krompen de activiteiten van de Chinese bedrijven in augustus aan het snelste tempo voor de afgelopen negen maanden. De Chinese economie blijkt dus nog steeds te vertragen. Goudprijs onderneemt een technisch herstelpoging De prijs van goud vertoonde in de afgelopen weken volgens Theodoor Gilissen Bankiers hogere bodems. Ondanks deze positieve ontwikkeling blijft het grotere plaatje nog altijd wijzen op verkoopdruk op langere termijn. Rond $ 1535 lag er zware weerstand. De uitbraak boven $ 1535 in combinatie met een 'golden cross' in de 20/120-daags gemiddelden gaf een positief signaal. De ReutersJefferies Commodity Index heeft een 'golden cross' op 7 augustus jl. gerealiseerd, maar loopt nu te hoop tegen een dalende weerstandlijn. De lagere toppen in de 14-daags RSI wijzen op een verzwakt momentum waardoor deze grondstoffenindex gemakkelijker door winstnemingen kan worden getroffen. Een opwaartse uitbraak uit het dalende trendkanaal lijkt meer tijd en energie te vragen. Een goede reden om enig geduld te betrachten in de aankoop van aandelen met een sterke correlatie met grondstoffen.