De Purchasing Managers' Index voor de fabriekswereld kwam in april uit op 55,70, tegenover 55,10 in maart, zo maakte de Federation of Logistics and Purchasing afgelopen weekend bekend.

Dat was nochtans minder dan de 55,90 waar de analisten op hadden gerekend. Elk cijfer boven 50 wijst in de richting van groei, onder 50 is er sprake van een krimp.

Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar groeide de Chinese economie met 11,90% en mogelijk gaat dat tempo in het tweede kwartaal nog versnellen.

Chang Jian, econoom bij Barclays Capital Asia Ltd., said in Hong Kong, is van mening dat er inderdaad signalen zijn die in de richting van een oververhitting wijzen, hoewel de maatregelen die de overheid heeft aangekondigd om de vastgoedmarkt te doen afkoelen hun uitwerking niet zullen missen.

Toch verwacht Chang dat de overheid de evoluties in Europa op de voet zal volgen alvorens te beslissen om de monetaire politiek te wijzigen.

De Purchasing Managers' Index voor de fabriekswereld kwam in april uit op 55,70, tegenover 55,10 in maart, zo maakte de Federation of Logistics and Purchasing afgelopen weekend bekend. Dat was nochtans minder dan de 55,90 waar de analisten op hadden gerekend. Elk cijfer boven 50 wijst in de richting van groei, onder 50 is er sprake van een krimp. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar groeide de Chinese economie met 11,90% en mogelijk gaat dat tempo in het tweede kwartaal nog versnellen. Chang Jian, econoom bij Barclays Capital Asia Ltd., said in Hong Kong, is van mening dat er inderdaad signalen zijn die in de richting van een oververhitting wijzen, hoewel de maatregelen die de overheid heeft aangekondigd om de vastgoedmarkt te doen afkoelen hun uitwerking niet zullen missen. Toch verwacht Chang dat de overheid de evoluties in Europa op de voet zal volgen alvorens te beslissen om de monetaire politiek te wijzigen.