De prijsstijgingen dreigen echter het Chinees economisch model grondig dooreen te schudden. De Chinese exportprijzen kunnen dit jaar met 15% stijgen en dat is noch voor China zelf, noch voor de belangrijkste handelspartners goed nieuws.

Dong Tao, chief economist voor non-Japan Asia bij Credit Suisse in Hong Kong, is van mening dat inflatie in de komende 10 jaar niet meer weg te denken valt uit de Chinese economie.

Randal Konik, equity analist bij Jefferies & Co. in New York, ving op dat arbeiders in een fabriek in Shenzen van Top Form International een loonsverhoging met 10% onvoldoende vonden. Zij keerden van Chinees nieuwjaar niet terug naar hun job omdat ze elders eveneens werk vonden.

De prijsstijgingen dreigen echter het Chinees economisch model grondig dooreen te schudden. De Chinese exportprijzen kunnen dit jaar met 15% stijgen en dat is noch voor China zelf, noch voor de belangrijkste handelspartners goed nieuws. Dong Tao, chief economist voor non-Japan Asia bij Credit Suisse in Hong Kong, is van mening dat inflatie in de komende 10 jaar niet meer weg te denken valt uit de Chinese economie. Randal Konik, equity analist bij Jefferies & Co. in New York, ving op dat arbeiders in een fabriek in Shenzen van Top Form International een loonsverhoging met 10% onvoldoende vonden. Zij keerden van Chinees nieuwjaar niet terug naar hun job omdat ze elders eveneens werk vonden.