De Chinese exportcijfers deden dan ook links en rechts wenkbrauwen fronsen, want ze werden als weinig betrouwbaar ervaren.

Zowel Goldman Sachs Group Inc., UBS AG als Australia & New Zealand Banking Group Ltd. (ANZ) waarschuwden nogmaals voor de manier waarop China economische cijfers verzamelt.

Liu Li-Gang van ANZ wees er op dat het belang van China in de wereldeconomie zelfs nog is toegenomen, zodat we dit soort onbetrouwbare gegevens kunnen missen als kiespijn. Wanneer mocht blijken dat ze niet kloppen, kunnen ze een negatieve invloed hebben op toekomstige investeringen.

De Chinese exportcijfers deden dan ook links en rechts wenkbrauwen fronsen, want ze werden als weinig betrouwbaar ervaren. Zowel Goldman Sachs Group Inc., UBS AG als Australia & New Zealand Banking Group Ltd. (ANZ) waarschuwden nogmaals voor de manier waarop China economische cijfers verzamelt. Liu Li-Gang van ANZ wees er op dat het belang van China in de wereldeconomie zelfs nog is toegenomen, zodat we dit soort onbetrouwbare gegevens kunnen missen als kiespijn. Wanneer mocht blijken dat ze niet kloppen, kunnen ze een negatieve invloed hebben op toekomstige investeringen.