De cijfers over de export in maart gaven een lagere groei van de export overzee te zien, maar die daling was vooral het gevolg van het feit dat de cijfers over de export in dezelfde maand een jaar geflatteerd waren. Eigenlijk mag zelfs van een opsmukking van de cijfers gesproken worden.

De gevolgen van de manipulatie van macro-economische cijfers zijn verstrekkend. Wanneer de Chinese data niet geloofwaardig zijn, kan dit het nemen van investeringsbeslissingen bemoeilijken. Bovendien blijft het steeds de vraag in welke mate de data 'bewerkt' werden.

De cijfers over de export in maart gaven een lagere groei van de export overzee te zien, maar die daling was vooral het gevolg van het feit dat de cijfers over de export in dezelfde maand een jaar geflatteerd waren. Eigenlijk mag zelfs van een opsmukking van de cijfers gesproken worden. De gevolgen van de manipulatie van macro-economische cijfers zijn verstrekkend. Wanneer de Chinese data niet geloofwaardig zijn, kan dit het nemen van investeringsbeslissingen bemoeilijken. Bovendien blijft het steeds de vraag in welke mate de data 'bewerkt' werden.