Anderzijds steeg ook de import met 55,90%. Daardoor is de verwachting toegenomen dat een sterke economische groei in China de wereldeconomie uit het dal kan halen.

Dat is nodig ook, want afgelopen vrijdag vielen de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand december tegen. Er verdwenen 85.000 jobs, waar de analisten op een status quo situatie gerekend hadden.

Deze week is het onder andere uitkijken naar de publicatie van de Amerikaanse kleinhandelsverkopen voor de maand december. Een stevige groei van de Chinese economie kan ook de Amerikaanse mee op sleeptouw nemen.

Nader Naeimi, analist bij AMP Capital Investors in Sydney, is van mening dat het verhaal van de economische opleving intact blijft. De Chinese exportcijfers waren zeer sterk en toonden aan dat ook de vraag vanuit de ontwikkelde landen weer aan het aantrekken is.

Anderzijds steeg ook de import met 55,90%. Daardoor is de verwachting toegenomen dat een sterke economische groei in China de wereldeconomie uit het dal kan halen. Dat is nodig ook, want afgelopen vrijdag vielen de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand december tegen. Er verdwenen 85.000 jobs, waar de analisten op een status quo situatie gerekend hadden. Deze week is het onder andere uitkijken naar de publicatie van de Amerikaanse kleinhandelsverkopen voor de maand december. Een stevige groei van de Chinese economie kan ook de Amerikaanse mee op sleeptouw nemen. Nader Naeimi, analist bij AMP Capital Investors in Sydney, is van mening dat het verhaal van de economische opleving intact blijft. De Chinese exportcijfers waren zeer sterk en toonden aan dat ook de vraag vanuit de ontwikkelde landen weer aan het aantrekken is.