Daardoor neemt de druk op de Chinese regering toe om de economische ondersteuningsmaatregelen terug te trekken. Eerder deze week werd echter gewaarschuwd voor een te vroeg terugschroeven van deze maatregelen.

Hoe dan ook, de export is vorige maand met 46% gestegen in vergelijking met de maand voordien, nadat in januari al een stijging met 21% werd opgetekend. Een jaar geleden woedde de kredietcrisis nog in volle hevigheid.

Onder andere ook als gevolg van het effect van het vieren van Chinees Nieuwjaar bereikte het overschot op de Chinese handelsbalans een jaardieptepunt op 7,60 miljard dollar.

Dankzij de stijging van de export kan de overcapaciteit in de Chinese fabrieken gereduceerd worden, maar zet anderzijds ook de prijzen onder druk. Morgen worden in China de inflatiecijfers bekendgemaakt.

Daardoor neemt de druk op de Chinese regering toe om de economische ondersteuningsmaatregelen terug te trekken. Eerder deze week werd echter gewaarschuwd voor een te vroeg terugschroeven van deze maatregelen. Hoe dan ook, de export is vorige maand met 46% gestegen in vergelijking met de maand voordien, nadat in januari al een stijging met 21% werd opgetekend. Een jaar geleden woedde de kredietcrisis nog in volle hevigheid. Onder andere ook als gevolg van het effect van het vieren van Chinees Nieuwjaar bereikte het overschot op de Chinese handelsbalans een jaardieptepunt op 7,60 miljard dollar. Dankzij de stijging van de export kan de overcapaciteit in de Chinese fabrieken gereduceerd worden, maar zet anderzijds ook de prijzen onder druk. Morgen worden in China de inflatiecijfers bekendgemaakt.