In sommige regio's kopen buitenlandse beleggers in zo'n razendsnel tempo vastgoed op dat de prijzen door het dak zijn gevlogen, met als gevolg dat de lokale bewoners niet langer in staat zijn om huizen of appartementen aan schappelijke prijzen te kopen. In vier regio's dreigt de situatie uit de hand te lopen.

Dat Londen problemen kent, is al langer bekend. De zaken zijn er de voorbije maanden nog in een stroomversnelling beland. Hetzelfde is aan het gebeuren in Brooklyn, terwijl in Cyprus en in Australië vooral Chinese en Russische beleggers de vastgoedmarkt leegplukken. Telkens met forse prijsstijgingen tot gevolg.

In sommige regio's kopen buitenlandse beleggers in zo'n razendsnel tempo vastgoed op dat de prijzen door het dak zijn gevlogen, met als gevolg dat de lokale bewoners niet langer in staat zijn om huizen of appartementen aan schappelijke prijzen te kopen. In vier regio's dreigt de situatie uit de hand te lopen. Dat Londen problemen kent, is al langer bekend. De zaken zijn er de voorbije maanden nog in een stroomversnelling beland. Hetzelfde is aan het gebeuren in Brooklyn, terwijl in Cyprus en in Australië vooral Chinese en Russische beleggers de vastgoedmarkt leegplukken. Telkens met forse prijsstijgingen tot gevolg.