De Hang Seng China Enterprises Index (HSCEI) is vanaf de piek bereikt op 2 december al 20% gedaald en bevindt zich nu dus in een baisse-markt.

Relatief gezien doen de Europese beurzen het dan nog niet eens zo slecht. Professor Stefan Duchateau stelde zodoende de vraag naar de waardering van de Brusselse beurs in vergelijking met andere Europese beurzen.

In vergelijking met de Europese index en index van Duitse aandelen ( een land met nochtans- op zijn minst gezegd- geen lagere groeiperspectieven dan België) ligt de verhouding tussen de huidige koers en verwachte bedrijfswinsten voor 2014 beduidend hoger bij de Bel20.

Dit betekent niet meer (maar ook niet minder) dan dat er flink wordt vooruitgelopen op de resultaten van 2015. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De Hang Seng China Enterprises Index (HSCEI) is vanaf de piek bereikt op 2 december al 20% gedaald en bevindt zich nu dus in een baisse-markt. Relatief gezien doen de Europese beurzen het dan nog niet eens zo slecht. Professor Stefan Duchateau stelde zodoende de vraag naar de waardering van de Brusselse beurs in vergelijking met andere Europese beurzen. In vergelijking met de Europese index en index van Duitse aandelen ( een land met nochtans- op zijn minst gezegd- geen lagere groeiperspectieven dan België) ligt de verhouding tussen de huidige koers en verwachte bedrijfswinsten voor 2014 beduidend hoger bij de Bel20. Dit betekent niet meer (maar ook niet minder) dan dat er flink wordt vooruitgelopen op de resultaten van 2015. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.