Deze conjunctuurindicator lijkt volgens Duchateau aan te geven dat China niet instaat is om verder te versnellen op het pad van economische groei.

Dit was nochtans een uitgangspunt bij de prognoses van een geleidelijk economisch herstel op wereldvlak in de tweede helft van 2013.

Mogelijk betreft dit slechts een statistische correctie op vorige -opvallend positieve - cijfers. Deze evoluties vormen zeker geen trendbreuk in de herstelbeweging van de financiële markten en de vooruitzichten van een (beperkte) economische groeibeweging.

Deze conjunctuurindicator lijkt volgens Duchateau aan te geven dat China niet instaat is om verder te versnellen op het pad van economische groei. Dit was nochtans een uitgangspunt bij de prognoses van een geleidelijk economisch herstel op wereldvlak in de tweede helft van 2013. Mogelijk betreft dit slechts een statistische correctie op vorige -opvallend positieve - cijfers. Deze evoluties vormen zeker geen trendbreuk in de herstelbeweging van de financiële markten en de vooruitzichten van een (beperkte) economische groeibeweging.